Skärselden och ett Himmelrike

Ibland så måste männsikan gå igenom en skärseld innan dem kan nå ett himmelrike // Emelin


Vi lever alla under samma förhållanden eller? I våra liv så finns det inga problem? vi är alla lyckliga och aldrig olyckliga?,

Ingen av oss lever under samma förhållanden, i våra liv så stöter vi alltid på problem och vi kan vara olyckliga!

Citat här ovan fick jag höra under ett Seminarium i ämnet Globalisering, vi diskuterade om hur den första världen ( USA ) utnyttjar den tredje världen ( Afrika ) Och hur har det kommit sig att vissa länder är så rika ? och hur kommer det sig att vissa länder är fattiga?, är dem dömda till fattigdom eller kan det vända? och har vi som ett rikt land någon som helst ansvar till att  hjälpa dessa fattiga länder? . Och vems ansvar är det för en bättre värld?  . Dessa frågor flög runt på seminariet, desto mer vi försökte hitta svar på dessa frågor desto fler frågor kom upp , de försökte vi också finna svar på.

Vi fick allt upp ögonen att världen är orättvis. Männsikan tar vara på varje chans den får, för att göra det bättre för sig själv. Det är inte ofta det gynnar båda parterna när det gäller att tjäna pengar, det handlar om vem som lurar vem bäst . och hur djupt kan vi trycka ner den minsta parten.

Afrika som land kan klara sig hur bra som helst , med tanke på att all cacao kommer därifrån , nästan all guld bryts där, olja har de, samt 90 % av all bomull kommer från Afrika, och hur kommer det sig att dem inte är en stormakt idag? JO det har med de stormakterna som finns idag , de lånar ut pengar till dessa fattiga länder, de vet att länderna inte kan betala tillbaka så då säger dem att ni kan sälja era naturtillgångar till oss billigt, det menas att Afrika får för stora skulder, deras skulder byggs upp och nästan allt som de tillverkar säljer de svinbilligt till utlandet som sedan säljer det dyrare och genom det tjänar de mer pengar. 

Men finns det verkligen en rättvis värld där alla har lika mkt och ingen är förtryckt (sovjet?).
Kan Afrika nå till en plats där dem inte blir nedtryckta av de större länderna / Företagen ? Det vet jag inte i nu läget men detta är deras skärseld och den pågår just nu och deras himmelrike ja det väntar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0