Veckans citat




Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns. - Pjotr Pavlenko

awww-aww och aj aj!

Igår blev det att jag och Emilia drog över till Hennes kusin som fyllde hela 23 år, Men han blev fort bortglömd . Jocke och Sara kom över med sin dotter Vera som är bara ett par dagar gammal, Ett riktigt charmtroll så söt! :D.
Efter mkt aww och en del andra ord som uttryckte hur söt vera var så var det dags att ta sig hemåt till mig och börja med Middan, att bränna sig på matfett gör ont...

träning

Gårdagens träning.

Tåhävningar 50 st
situps: 50 st
H: 50 st
V: 50 st
Armhävningar: 20 st
Chins 20 st
Rygglyft: 50 st
Brazilian crunches 60 st
Benlyft: 24 st
Omvända curles 30 st
Militärpress : 30 st
Stång mot hakan : 20 st

japp så blev det! :)

Jävligt bra Redovisning! Rickard är Häst!

Igår skola, redovisning i psykologi och samhälle, jag fick väldigt mkt beröm av mina klasskompisar efter psykologin redovisningen, alltid skönt å få feedback! , käkade på Noise!!! nom nom , äntligen har de öppnat igen efter 2 månader av renovering! . Brandlarmet gick i skolan.. träffade Emma på stan , Käkade på Max med Emilia, Cissi och Alex och därefter var det att åka till Järna och se JOhnny rappa!  detvar allt nice, duktig som vanligt må ja säga! :D. Hemma väldigt trött och slocknade lagom till 22:30 , japp det var min dag i ett ända svep! :D

Hej så länge! :)

Utan lunch denna dag men det var inget att bry sig om, för det gjorde min dag

Idag tog jag inte med mig någon lunch till skolan vilket skulle visa sig vara ett riktigt dåligt beslut.
Idag så skulle jag sluta innan lunch men så kom man på när man var i skolan att imorgon ska min grupps arbete vara inne och det hade jag helt glömt bort , tack och lov för min klasskompisar de gav mig sina rester , det behövdes allt :) .
Sedan var det bara att sätta sig i datorsalen med Natali och sam, vi satt och skrev i 4 h waow säger jag bara :O. Och  va kul vi hade under tiden. Vi kolla på en hel del sjuka klipp från Youtube. Men dagans stora suprice var allt när en polare till mig kom in genom dörren , hon har inte varit i skolan på evigheter och nu var hon där för att hoppa av, Det var så kul att se henne , Theresé.
 Vi vandrade in till klassrummet där hon tog tag i en whiteboard penna och tänkte skriva ett liten meddelande till klassen, och det blev det också, hon skrev ett hejdå till oss. Efter det så satt jag där med gitarren och spelade några låtar samt som Sam, natali och Emma L satt och pratade allt mellan himmel och jord.
Många minnen togs också upp :D kul att tänka tillbaka :)

NU var det allt dags för oss att börja röra oss ner på centralen för klockan hade hunnit bli halv fem, det var länge sedan jag någonsin hade varit så länge i skolan utav helt egen vilja. Jag bad Theresé att hon skulle släcka  klassrummets lampor och stänga dörren, för lixom det gör man ju i alla snyft filmer. sen så ska det gå i extrem slow motion och man får inte glömma den inre rösten som säger något klyftigt medans kameran filmer ens rygg när man går den sista biten mot ytterdörren och öppnar den sista dörren tills den också stäng. Bilden blir suddig och till slut är det över.
Vi tog oss ner mot centralen där vi frös men centralens café blev våran räddning för typ 5 minuter, nom nom köpte en chokladboll :D. Efter det var det dags att säga Hej då till Theresé och Sam. Då var klockan runt 17:20och jag var vrål hungrig!!!!!! Har inte ätit ordentligt på 10 H!! Träffade faktist en gammal konfiermand, Emil och vi tog ett djupt snack i 40 det var allt nice :D. Hemma ja ni det var prick 18:00 :D En kanon dag blev det iaf med lr utan lunch :D

Snöööö träning

Gårdagens träning
 tåhävningar 50 st
Situps 50 st
H 50 st
V 50 st
Rygglyft 50 st
Chins 20 st
Armhävningar 40 st
Benlyft 30 st
Omvända curles 15*2 st
militärpress 20 st
stång mot hakan 20 st

Idag:

Tränade med Danne i snön ! :D

Vem ser när mitt hjärta blöder.

Tårar märker man, men om hjärtat blöder - vem ser det?  - Hsuh Wen

JAg fäller en tår , min vän ser det och frågar hur allt står till -jag berättar min historia och efter det så känns som att en stor tung sten har lyfts bort från mitt bröst, jag kan andas igen!.

Det är säkert många som känner igen sig i det, när vi sitter där med en god vän och när allt bara ramlar ut ur en, det blir som ett flöde av ord som aldrig tar slut, likt ett vattenfall. Efter allt detta så kan vi dra in ny luft och börja andas igen, våra bördor har lyfts från våra axlar. Ett leende kommer fram , Nu kan jag börja leva igen.
Men vem ser när man har en inre smärta som man inte kan få ut?, vem vet att jag mår dåligt och att mitt hjärta blöder?. Obemärkt går alla förbi, inte förns frågan kommer. " Hur mår du?" som vi säger "jätte bra" med ett leende på läpparna. Vi gör det bara för att försvara oss, för när vi väl börjar prata om det så öppnas såret och den smärtan vill man inte bara uppleva.. Eller så ska inte folk veta att jag mår dåligt för då är jag en svag männsika , vad har dem med de att göra?.

Många människor kan gå med detta försvar under hela sina liv utan att man märker det, men förr eller senare så faller denna " skyddsmur" och man kraschar. Så innan allt är försent så när någon frågar, ta chansen att säga hur du mår för  du kommer senare att må bättre, lite bättre för varje gång du öppnar din mun, var ärlig mot dig själv och din omgivning. För du ser när ditt hjärta blöder, så ta hand om dig själv först innan du tar hand om andra!.

VEckans citat

Veckans citat:

 Tårar märker man, men om hjärtat blöder - vem ser det?  - Hsuh Wen


on my way

JO hur var det där igen , jo jag skulle ha laddat upp en bild på min färdiga tavla ja, dock så är den inte färdig.. samt  har jag inte haft den tiden tyvärr . Men nu så ska ni allt få en :)


Seg helg

Dagens schema! Ut och övningsköra för första gången hehe jag är skit taggad och jag hoppas att jag håller mig på vägarna och inte hamnar i något dike, men man vet aldrig :P. 
Sedan blir det  att plugga samhälle, Globalisering rätt så intressant ämne , kolla gärna upp det ! :).
ja och träningen får man inte glömma (Y) och sedan mot kvällen ska man sätta sig med tavlan också , dock så är man helt pank för annars så hade man gått på Daniel adam ray på Molto ikväll men men vad ska man göra :). 

Så vad ska ni andra göra idag då ?.

OVer´n out!


Just a Dream

Det blev en hel del målande men inte klar än pga att färgen tar allt lång tid på sig att torka , uppdaterar imorgon !

Du ska bli en i mängden.

Woot det är Fredag, denna dag ahr jag så längtat efter för imorgon börjar helgen men skolarbetet följer dock en hem. Aja jag ska iaf njuta denna kväll, bara sitta hemma och tare lugnt och kolla några filmer är planen och äta något gott, godis?, chips?  ehh vi får se :D.

Åh måla måste jag bara göra!! :O så ikväll kommer den nya tavlan upp ja lovar :).


Dagens träning

Dagens träning:

Armhävningar 30 st.
Tåhävningar 50 st
Chins 17 st
Rygglyft: 40 st
Situps: 50 st
H: 50 st
V: 50 st
Omvända curles: 20 st
Militärpress 17 st
Benlyft 20 st

Och det kommer bara att komma fler övningar fram över :)

Backa ett par steg för att se helheten som en gång var osynlig.

För att se det som inte är synligt måste man se bortom det synliga då ser du det osynliga.

Ibland så ser vi inte det som är precis framför oss, vi kollar hellre på allt annat. Som ett exempel så kan vi ta .. faktist så har jag inte något exempel hehe det var allt oväntat till och med från min sida. Men ibland kan vi bli allt för fokuserade på de små tingen att vi inte ser helheten.
Som tex när man målar en tavla, man är så nära sitt verk man är verkligen så nära med ansiktet mot duken att man blir hög av färgen ( inte sant ) , man står där och jobbar stenhårt med alla detaljer så man glömmer bort hur allt kommer och se ut när man backar 2 steg bort. Då kommer vi att se en stor helhet. Allt som vi inte har målat kommer nu fram, waow har jag bara gjort så lite, men vänta har jag inte målat därborta än? . där har vi ett problem uppståt.. Men om vi backar ytterligare några steg och tänker , så kommer vi att se det hela på ett helt annorlunda sätt. Ibland så behöver man gå bort för ett tag för att sedan komma in i matchen igen och se det med ett par nya glasögon. Vi väljer vilka glasögon vi vill se med , fokusera inte för mkt på en och samma sak för då kommer du att förlora helheten, helheten blir osynlig. 


Ångest, ångest är min arvedel



Ångest, ångest är min arvedel

Ångest, ångest är min arvedel,
min strupes sår,
mitt hjärtas skri i världen.
Nu styvnar löddrig sky
i nattens grova hand,
nu stiga skogarna
och stela höjder
så kargt mot himmelens
förkrympta valv.
Hur hårt är allt,
hur stelnat, svart och stilla!

Jag famlar kring i detta dunkla rum,
jag känner klippans vassa kant mot mina fingrar,
jag river mina uppåtsträckta händer
till blods mot molnens frusna trasor.

Ack, mina naglar sliter jag från fingrarna,
mina händer river jag såriga, ömma
mot berg och mörknad skog,
mot himlens svarta järn
och mot den kalla jorden!

Ångest, ångest är min arvedel,
min strupes sår,
mitt hjärtas skri i världen.

                                 - Pär Lagerkvist


check

Denna dag har det varit mkt spring här och var i stan .
Först skola , svenska, analysera dikter, Det är allt roligt men nu på senare dar så har vi gjort det på varje lektion och det börjar bli segt.. EFter 3 h av läsande, skrivande, tänkande och snackande var det äntligen dags för lunch! nam nam :).
Sedan blev det att kolla på film i 1 h 30 min, samhälle,, Globalisering ,sjukt intressant må ja säga! .
Matematik bjöds det också på . Betala in till högskoleprovet [ check ] så nu är det också gjort :).

Nu väl hemma är det bara att ta det lugnt ett tag för att sedan sätta mig med läxböckerna yay .

Min dag förkortad [ check ]




I´m back!

Så skönt att få komma igång igen med träningen har så mkt energi att göra av med!


Dagens träning:

Situps:50 st
H: 20 st
V: 20 st
Rygglyft: 34 st
Chins: 20 st
Armhävningar 30 st
omvända curles: 17 st
militärpress 17 st
benlyft: 10 st
Tåhävningar: 50 st.

Men detta blev det, jag kunde ha gjort ännu mer men det är bra att ta det lugnt i början för annars så kommer jag bli sjuk igen lr ännu värre , skada mig, det hade varit tråkigt. Men Nu imorgon så är det träning med Danne ! tagga! :D



Veckans citat




Kärlek kan förflytta berg. / Nordiskt ordspråk

Ja det är allt alla <3 dag och nu ska man tänka lite mer på kärleken men inte bara kärlek till en flickvän lr pojkvän utan eran egna familj, glöm inte bort dem. Sen till sist dina egna vänner.

Alla <3 dag

Alla hjärtansdag, Kärlek till folket! och speciellt till er mina läsare<3 !.

Nu ska jag allt ta mig över till Emilia och spendera hela kvällen där+natten samt morgonen! :).

 

Skapade minnen.

Tiden går , minuterna ramlar iväg, timmarna blir till dygn, dygnen blir till dagar, dagarna blir till månader och ja ni vet resten. Åren går vi lever i dem, tills dem blir  minnen. Jag tänker ofta tillbaka i mitt liv och funderar vad som har förändrats genom åren, det behöver inte vara hur jag har förändrats, hehe och jag ser en stor skillnad från hur jag såg ut och betede mig för 5 år sedan, ja skillnaden är stor hehe.
Men det är inte bara det som kommer upp framför mig när jag vandrar in i huvudet på mig själv och ser dessa små "filmer" som spelas upp, så kallade minnen. Vissa saker kommer man inte ihåg längre andra minnen har blivit starkare genom åren och man sitter och små garvar lite , hehe såg jag ut så, eller shit där gjorde jag inte ett så smart val, men då var de det , lr? .
Men det mesta som kommer upp när jag tänker tillbaka är, vilka människor man har träffat och känt, det blir många ansikten det O.O. men Vilka är kvar i mitt liv just nu och varför hann inte dem andra med i mitt liv, varför försvann de?. Ja det är något som jag ofta funderar över. Tråkigt nog så slutar det alltid med att man släpper en tår, shit va kul vi hade då, jag vill uppleva det igen!. Men det har vi redan gjort och varför ska vi göra det igen , för det kommer aldrig att bli lika speciellt som första gången och dessutom så kan det aldrig bli som det var en gång i tiden.
 Människor förändras och det gör platser också. Så varför ska vi försöka leva i det förgånga , det är bättre att vi försöker blicka framåt, till framtiden för det är där vi ska spendera våran tid.
Men minnen är så bra att ha, för då kan man se tillbaka och förstå hur specilla dessa människor är som har varit runt en under precis den tiden och vilken tur att vi valde varandra till att skapa just såna minnen.

Hej så länge!

A4

Ja man har ju kommit en bra bit på vägen men det är mkt kvar som återstår, just nu så har jag jobbat 4 timmar med den och jag börjar allt bli nöjd! ^^ Men som ni ser så har inet allt kommit på plats än men snart så.


*~*Skapa din egen väg igenom snön*~*

Pulsade igenom snön mot skolan, höga knän, snabb andning, svettig, japp jag hade kommit 500 meter från min ytterdörr o.O. 
Inget var skottat så man fick skapa sina egna vägar i snön. Det var inte mängden av snön som gjorde det jobbigt att ta sig framåt utan det var den där förbannade blåsten!. Man såg inget , inte heller vart man satte fötterna.
Men väl framme i skolan så tittar man in i klassrummet och där sitter Tobbe och.. ingen mer! Wtf vart är alla? , så det kan gå när det kommer över 2 dm snö på ett dygn + ingen skottning = Sl cp´ar sig. 
Efter 15 minuter så blev vi hela 7 personer och vårat Seminarium kunde börja!
Vägen hem sen?, ja det är en annan historia.

Hej så länge! :)

Likt en pensionär på motorvägen .

Dagarna går framåt. Det skulle vara roligt om dem gick åt andra hållet, baklänges, undra hur det skulle se ut?. Skulle allt som vi gör göras åt andra hållet, ja då vill jag inte veta hur man går på toa  o.O.

Ja sjuk är man också, någon skit förkylning har sprungit ikapp mig så nu är det att dra ner på hastigheten och köra som en penisonär på motorvägen, för det är så livet är just nu. Så mkt att göra och så mkt som skall göras, denna stress kommer att ta kål på mig !. Hundratio saker som ska lämnas in i skolan gör inte det lättare.
Tur som är så kommer man inte vara sjuk så länge det brukar ju bara var i typ 1 vecka sen så kan man dra igång igen, men med tanke på denna stressiga vardag så borde jag nog hålla min låga hastighet ett tag till .
ja nu är det säkert förkylningen som har talat men hej så länge iaf! :D

En kärleksvisa

Jag köpte min kärlek för pengar,
För mig var ej annan att få,
sjung vackert, I skorrade strängar,
sjung vackert om kärlek ändå.

Den drömmen, som aldrig besannats,
som dröm var den vacker att få,
för den, som ur Eden förbannats,
är Eden ett Eden ändå.

-fröding

Alone

Här är skissen på på min målning i blyerts så att ni kan se vad jag har att göra.
 Just nu så är jag inne på min 3 timma med att pensla runt med den glada färgen och fler kommer det säkert att bli :)


VEckans citat

VEckans citat:

"Drömmar är bra. Att förverkliga dem är bättre"

Så har ni någon dröm som ni vill uppfylla, så vänta inte för den kommer inte att förverkliga sig själv, utan det är du som styr vid dessa spakar . u go!


Grönt är skönt

Igår så började jag på en ny tavla , och jag känner att den kommer att bli bra . Det är lite nytt för mig att jobba med just dem färgerna  som beiget och grönt men det ska nog bli roligt det med . Just nu så är det bara grunden jag är klar med men med tiden så kommer det bara att bli mer och mer färg och tillslut så har vi en bra slutprodukt ! :). Japp men nu får vi se vart denna resa tar oss.


Ett steg i taget.. Ett steg i taget

Ett steg i taget ett steg i taget, vinglar, vinglar mig åt alla håll och kanter, benen är svaga ,faller. Ha jag fick tag i dig allt.

Ett steg i taget måste vi ta när vi är små, ett steg i taget, för hur ska vi annars ta oss framåt?. Men dessa steg tar vi inte utan stöd, vi har antingen våra händer som stödjer oss av antingen ett bord lr en vägg , en förälder?. Om vi faller så ramlar vi mesta delen på röven för att sedan ta oss upp igen, lr så tar våra föäldrar emot när vi faller och håller oss uppe tills vi får ett nytt fotfäste där vi åter tar upp balansen igen och går ett steg till. När vi väl börjar få grepp om vad vi gör så släpper dem  för en stund och låter oss få vandra den längsta promenaden vi någonsin har gjort under våra liv.
Det kommer inte ta så lång tid innan vi kommer till ett nytt problem där vi behöver våra föräldrars hjälp, där visar dem åter hur vi ska göra och stödjer oss under vägen. Dem håller oss uppe när vi har det svårt och det är något de kommer att göra hela livet ut för jo, dem är våra föräldrar och kommer aldrig att vara något annat för oss,

Dem kommer att hålla oss uppe när vi har det svårt genom hela våra liv och dem kommer aldrig att släppa taget, oavsett om dem lever lr inte gör det.
När dem väl inte kan hålla oss uppe längre då är det vi som får hålla de uppe för nu är det våran tur att göra något som de har gjort under hela våra liv.
För i slutändan så är vi allt en familj.

KOnfaträffen

Fredagen var helt awesome, bowling med klassen på Heron. Det gick lite segt i början men efter några minuter så fick man grepp på det hela så d¨å började poängen också rulla in. Det hela slutade med att jag kom på första plats! ^^. efter en härlig fika så var det dags att ta bilen hem för att göra sig iordning för kvällen. På kvällen skulle man träffa sin härliga Konfagrupp och vi blev en hel del, alla kom inte men många, och de som inte gjorde det, de var allt saknade!!.
Kvällen började med att folket ramlade in runt sex-tiden och vid halv sju så hade alla kommit då stack vi in i kyrkan och hade andakt. Robin och lorena spelade piano och gitarr, och jag stog och "predikade!" . Efter det så stack en del av folket till Vivio för att handla chips och annat gott!. Filmen blev vald till sist och vi kunde njuta av filmen . Efter det så blev det lekar som älsklig älskling, tidningsleken och en nykomling, ninja, den kommer att bli nästa stora favorit :D.
Ja det var en jätte skön kväll och det måste bara göras om ! ^^

Snö *

Om man bara tittar ut så blir man rätt så chokad om man inte redan har sett det, jo det är sant det snöar ute!, jag som hade så hoppats på att allt skulle smälta bort nu. Japp så nu kommer det allt bli svårt att ta sig till skolan när man ska gå hela vägen hehe ajg får nog ta och se det som en utmaning helt enklet, för man ska inte gnälla allt för mkt :D.
japp snart bär det av till skolan ,väl framme är det bara å vänta resten av klassen sen så tar vi bilarna upp till Heron och lattjar bowling! :D

WAow

http://www.youtube.com/watch?v=KSb10s_04NY&feature=related

Sekt

Idag skola, träning och nu är det bara att plugga Religion, Denna gång handlar det om New Age, sekter och sånt roligt!. Faktist så tycker jag att det är intressant , där får man verkligen veta vad folk kan utsätta sig själv och sin familj för bara att vara "lycklig" och kosta vad det kosta vill ,till och med sitt liv i vissa fall.

Näe nu är det dags att fördjupa sig i böckerna ! hej så länge :)

TRäning

Så nu har man tränat också skönt att bli av med lite energi ! :D och imorgon är det ut med Danne och köra Parkour men det kommer bli mer balansträning för min del , med tanke på knät :).




Dagens träningspass:

Tåhävningar 2*50
Benböj 30 st
Rehabträning för knät.
Situps 50
H 50
V 50
Rygglyft: 40 st
Armhävningar 30 st.
Chins 10*2
Omvända curles 2* 12
militärpress 20 st
Benlyft 2* 12
Brazilian crunches 2* 30

 

Röjfest i helgen!!!

Tisdag: Ja andra dagen i veckan och imorgon är det Onsdag, dagarna rullar allt på bra, och snart är det helg igen vilket många längtar till, men helgen kommer att komma varje vecka så vad är det vi längtar efter egentligen?. Är det bara känslan att få vara ledig och tare lugnt , komma bort från skolan, vara med dem man älskar lr något coolt som att få klättra i berg, lr en Riktig röjfest som man bara trånar efter?. Ja ni det är mkt man kan längta efter. Men i denna stora längtan så kan vi faktist glömma bort det som finns i våran helt varnliga vardag, att vi inte ser de små händelserna , att vi bara blint går i denna illusion om att helgen kommer att bli så mkt bättre?.
Man borde nog ist ta vara på varje dag som en Helg , att se fram emot varje dag och ser till att den kommer att bli så mkt bättre än vad den var igår.

För det är inte målet som är målet utan resan dit.

Hej så länge!


RSS 2.0